Wednesday, April 6, 2011

Ini Namanya Basikal 'Bodoh'

Baru-baru ni tengok penyanyi Aishah tu cam dah slim jer, sejak2 jadi duta untuk produk litchin (rasenya lah). Badan aku ni kan ala-ala Aishah jugak..tiba2 rasa nak beli produk tu. Okey tak yer? Tapi mr MKS tak bagi makan ubat2 kurus ni. Dia suruh aku kayuh basikal bodoh tu. Ala..basikal senam tu lah, ko kayuh laju-laju pon..kat situ jugak! Dapat ko nama basikal bodoh..hehe.
Duta terbaru basikal senam..Waiz! Basikal tu jadi tempat memanjat budak tu..

Teringat zaman dulu..zaman gemok, tu yang mr MKS belikan basikal tu untuk aku. Balik kerja..tengok cerita Manjalara..sambil kayuh basikal. Aku kayuh betul2 depan tibi tau. Sejam cerita Manjalara tu..sejam jugak lah aku kayuh basikal tu. Abis jer cite Manjalara..Manja dah jadi kurus, aku pon kurus lah jugak..tang jari jer kot!

Sekarang ni nak amik mood cam dulu, susahnya. Aku baru duduk kat basikal bodoh tu, waiz berlari nak ikut naik gak! Tu belum aku kayuh lagi.. abes menjerit-jerit! Aku pon tak paham ape masalah budak kecik tu. Terus terbantut niat aku nak senam tau. Sebenarnya aku malas  nak kayuh basikal bodoh tu, tapi aku nak kurus..cam zaman dulu2 [eh..kurus ker?]. Camner ek?


Sincerely...

14 comments:

lyly yAna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

hahaha.. bagus waiz! teruskan usaha kacau mama biar x bleh kurus! (mood : jeles terlampau kalau kurus).. hakhak, nk kesan kurus lebih cepat, kayuh basikal budus sambil dukung waiz..heheh

wahida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

nak kurus mmg kena kuat semangat...kalau x, jadi bahan arkib muzium la basikal tu nnt..hehehe...

kalau saya, mmg x rajin nak berdiet bagai, bersenam apatah lagi...huhu...saya ni kuat lak mkn cheese, adeh la..
makin menjadi badan saya neh...

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@lyly yAna
ish..pengsan lah kalau kayuh sambil dukung budak tu.

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@wahida
ala sis x gemuk pon..x pyh diet lah.

sW33tdARLiNG said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

dah lama teringin nak beli treadmill

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@sW33tdARLiNG
aloh..sape ia nak lari atas treamill tu. sis bukan gemuks pon..!

Kamariah Awang said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Apa kata Wida pergi jumpa Mak Dara?

mzhany said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

basikal bodoh sbb kayuh la lama2 pun, masih kat tempat sama eh...hihiihii

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@Kamariah Awang
hehe..malunya.mak dara tu dah berumur pon masih meletops kan

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@mzhany
hehehe

Dinaz said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

hai wida..nice2..., nak bersenam dgn basikal tu kena ada semangat lbh..kalau tak jd kan hiasan je atau menyemak kat dlm rumah jer...bahaya kt bby tu takut tersepit jari plak nt...
take care, kendong bby tu sekali baru ada load lebih...hehe.

da cute dah tu..cayalah.

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@Dinaz
Hhehe tq sis. hubby pon ckp rasa cam nak simpan jer beskal tu dlm frame!
sebab tu lah basikal tu simpan dlm bilik skrg..risau takut dia tersepit ker jatuh ker nanti

NM02 said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

go wida go!!!!

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@NM02
ish..malu lah sy sis ni:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal