Tuesday, April 5, 2011

Demi Kamuuuu..

Ni botol susu baru waiz..yang Free BPA. Okey b4 ni memang agak bebal sikit lah pasal isu BPA ni. Memang aku tak paham mana botol yang boleh guna, mana yang tak boleh guna. Tapi nasib baik lah ramai mommy2/blogger2 yang buat isu pasal isu botol susu ni. So banyak lah info2 yang baru aku pelajari thru n3 wartawan2 yang tak bertauliah ni..hehe. Tapi bagusnya, aku lagi paham penerangan dari blogger2 ni dari baca isu2 tu kat newspaper. Maybe penulisan tu di tulis berdasarkan pengalaman diaorang..so baguslah untuk orang cam aku ni.

So bila aku cek balik semua botol susu waiz, kat bawah botol susu tu memang semua cop PC (jgn tanya aku PC tu apa - kalau tanya aku PC tu personal Comp.). Tapi yang pastinya..kalau ada cop PC memang botol tu berbahaya untuk anak kita. Bila dah tau ni, semua botol2 budak kecik tu terpaksa aku buang! Kat pengasuh waiz pon aku dah pesan tuk buang botol2 lama dia tu. Ada stok botol yang tak guna lagi pon terpaksa aku buang kot. Alahai..sayangnya. Botol waiz memang aku tukar setiap bulan sebab aku malas nak rebus/rendam botol tu dalam air panas. Lagipon aku beli botol murah jer..(eh murah2 pon, $$$ jugak tau!)

Pas ni kalau nak carik botol..kena cek kat bawah tu..dan amik yang free BPA atau cop PP sahaja. Cam botol baru yang aku beli tu cap Anakku jer. Harga RM6.00. Aku amik 2..satu untuk kat rumah, satu lagi bagi kat pengasuh waiz. Untuk test jer..takut beli stok banyak2, budak kecik tu tak suka pulak. Sebab puting dia agak pendek berbanding botol2 lama dia. Tapi so far waiz okey jer..so pas ni boleh beli lagi. Sementara Astaka ada sales..hehe. Kedek punya mama..beli botol susu pon berkira.
Sincerely...

10 comments:

sW33tdARLiNG said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

ilmiah sangat mmg susah nak faham... sbb tu masa sekolah cikgu amalkan buat short note.. hehehehe

wahida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

yeeehaaa!! wida pun dah berubah kepada yg free BPA...bagus!!

tetiba saya rasa n3 saya tu sgt berguna pd bloggers lain sbb saya tgk ramai followers saya dah berubah kepada free BPA...hehehe...

NM02 said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

nak kena tukar jugak utk botol anak kazen yg mcm anak kami tu...

lyly yAna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

soh budak comot tu minum pakai gelas je.. xyh minum pakai botol dah. hehe

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@sW33tdARLiNG
fail lah bab sains ni

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@wahida
honestly, pas bc n3 sis lah baru paham pasal isu free bpa..tengs sis:)

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@NM02
yee..jom tukar

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@lyly yAna
minum gelas pndai dah..tp asyik tumpah jer.
hr tu minum..smpai jatuh gelas, dah lah gelas kaca..nasib baik x pecah

mzhany said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

lama nya hany dok g astaka tuh...hany suke beli buah berangan kat astaka tuh sedappp;)

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@mzhany
oH yeke ke sedap..x pernah mkn buah berangan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal