Sunday, April 10, 2011

Hilang Lemak!

Yakin..sangat yakin JT (Bil jualan tunai) tu aku pegang, bawak masuk bilik. Tapi bila carik2 atas meja..tak ada! Wah..tensionnya nak cari barang hilang ni. Kuar masuk..tanya semua orang. Sorang tak nampak. And diaorang yakin aku bawak kertas tu masuk bilik. Tapi kenapa tak ada? Terselit dalam fail? Okey..cari dalam fail kabinet..tak jumpa jugak. Aku ada fotostat kat atas ke hari ni? Emmm....rasa cam tak ada, ke aku yang lupa. Isshh...tak pe, cek jer. Naik tingkat atas cek kat tempat fotostat..tak jumpa juga. Cari kat ruang tamu..tak ada. Tak kan kat toilet? Aku tak buang lagi hari ni..emm.

Relax..relax widadi. Duduk dulu...tarik nafas dalam2. Cu ingat kat mane ko simpan JT tu tadi. Oh..can't remember! Main game kejap..BW sikit..cek Facebook.

Tiba-tiba terpandang buku JT, selak buku tu..lahhh, ada sini rupanya kertas JT tu. Cam mana lah aku tak ingat yang aku selik balik kertas JT yang aku koyak tu dalam buku JT tu semula! Membazir lemak aku jer turun naik tangga..kuar masuk, semata-mata nak cari JT tu. Hilang sekilo lemak aku sekarang tau. Huh..nasib baik jumpa.

p/s : sape nak ganti lemak aku ni? Hari ni nak sambut besday my ofismate. Tak kira..ai nak SR gak! Kek lain ai tak nak makan! Sape setuju hari ni kita makan kek SR angkat tangan macam saya (gaya usop wilca)


Sincerely...


2 comments:

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

bole buat selalu..kena rumah kt bertingkat cm mama nie...berkilo la lemak terbuang..caya lah Wadida.

@mamadiana

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@[p@kcikLie] : [ mamaDiana]
hehe..sy ni dapt baung lemak free pon masih mahu merungut.

nama sy widadi..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal