Thursday, January 3, 2013

Cheese Cake

Dah lama teringin nak makan ciskek macam kat bawah ni...tapi semua jual saiz besar. Tau lah saiz perut saya besar..tapi tak ada lah kejam sangat nak makan sebiji cam ni. MKS memang tak makan benda pelik-pelik cam ni..muntah nanti!
:: Amik Kat FB Anum Cookies ::
So bila Kak Anum buat ciskek ni..saya try lah tanya dia, buat tak saiz kecik. Nasib baik dia nak buat kan..hehe.

Saya amik saiz cam kat bawah ni..RM12. Kalau yang besar macam gambar kat atas tu..rasenya RM30. Rasanya? Sedap jugak..tapi kalau makan banyak-banyak, jadi muak pulak. Sebab banyak betul cheese yang ditabur kat kek tu..hehe. Pada penggemar cheese..memang sedap lah. Tapi..tapi..tapi, bila simpan dalam fridge..makan keesokkan harinya..wah wah wah..makin sedap lah! Dan dan rasa tak cukup pulak, menyesal tak beli saiz yang besar. Emm...boleh repeat order ni...hehe. Kalau repeat order maksudnya sedap lah di tekak saya.
Macam biasa..geng saya makan kek, waiz! Dari dalam kereta dah bising suruh buka..nak makan. Dia ingat saya beli DC kot..hehe. Abislah, budak tu dah gian makan DC macam omaknya..hehe.
Kek dia makan...yang cheese kat atas tu dia tinggal. Saya jugak kena makan, sayang woo nak buang. Ish, saya ni paling pantang kalau beli makanan..tapi tak abis/buang dalam tong sampah. Kalau dah basi tu lain cerita lah. Tapi kalau saje-saje membazir..pastu buang dalam tong sampah..ish memang sakit hati lah. Lagipon membazir tu kan amalan syaitoooon.

Dah selamat abis pon kek tu..tak boleh simpan lama-lama sangat. MKS memang langsung tak rasa. Lama tak naik scale..berapalah berat badan daku ni..huhu.

8 comments:

Rasp said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

yum yum.... cheese cake....
i pun suka cheese cake yg sejuk2...
memang layannnnnn.....

ieda said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

ummmmmmmmm terliur tgk waiz makan ekke .. acik niee ape lah kan ekke

tulah dikk cheese cake akak pun suke ... sgt2 suke .. tapi x leh makan banyak , muak kan ;)

NM02 said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

aku kalau cheese jgn harap nak kata tidak! hahahaa

wahida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

aku dan laki aku penggemar cheese kek....

sedapnyaaaaaaaa....

Papa Mifz said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

cheese kek kalau makan banyak2 mmg cepat muak...

MaMa Rey said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

nyam-nyam..sedap la kek tu..
kita sama la MAMAWAIZ pantang betul kalau makanan tak habis membazir kan

TiranaAduka said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

salam sis
Ciscake/ cheese cake ni kegemaran cinta ta..peberet dia ni..

QasehnyaRania said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

mesti sedap ni..
betul tu saya pon tak suka membazir juga..sayang..sebab tu berat badan pon melambung2 naiknya..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal