Tuesday, March 20, 2012

Malang Yang Berbau

Semalam punya cite...

Balik kerja..MKS lapoor. Tengok muka aku time amik kerja tu..terus cakap lapor. Tak pernahlah tengok muka aku ni jadi kenyang kan. Nak memasak..punyalah al-malas. Lagi pon bahu ni kebas2 kesan dari kena cucuk kat KK pagi tu, very the mengada kan.

Balik amik waiz dari rumah Tok Mi..terus ke Mydin. Port biasa lah..mamak. MKS kan hantu kari mamak. Awat lah mamat ni tak kawen dengan orang Penang jer..dapat makan kari mamak tiap2 hari..hiks.

Usai makan, terus masuk Mydin..nak cari buah delima kononnya. Bukan aku yang mengidam..MKS tau!! Tapi tak ada lah pulak..so meng-shopping lah barang2 lain. Belek2 baju baby..nak tambah koleksi untuk si baby ni. Tapi MKS tengok aku pegang kaler pink..terus di tegurnya "tak konpem girl..janganlah amik, membazir je". Dia tak tau baju2 lain yang aku amik kat GM hari tu semua kaler pink!

Terbantut hajat nak amik baju baby..sentap.

Time nak bayar tu..kitaorang q lah belakang abang & kakak ni. Memang dia beli barang banyak..ai tak kisah pon. Sebab Mydin ni memang tempat orang memborong kan. Tapi yang panasnya..time nak membayar tu. Dah lah total kena bayar RM600++ tau..kakak tu bayar guna duit RM1!! Oh..geramnya. Tak pasal2 kitaorang kena tunggu lebih 20 minit nak menunggu si cashier tu mengira sekeping2 not RM1 tu.!

Aku tak kisahlah kalau kakak tu nak bayar guna duit seposen pon..duit dia. Tapi dah tau kalau lambat tu..pergilah beratur kat lorong pemborong. Tak delah menyusahkan pembeli lain nak menunggu. Time tu dah lah kitaorang nak balik cepat..nak mengejar solat Maghrib. Malang sungguh beratur kat belakang kakak ni..

Aku time tu memang dah tak boleh nak cover mulut yang muncung sedepa ni..siap berdengus lagi. Mata pulak siap menjeling 360 darjah..fuh. Panas hati sungguh. Tapi bila pikir diri ni tengah pregnant..ku sabarkan jugak hati ni. Duduk kat kerusi..tenangkan hati. MKS yang beratur sampai ke sudah.

Kesian ke MKS & Waiz sebab kena beratur lama kat situ. Tapi salah MKS jugak..sebab cepat sangat keluarkan barang dari trolley. Kalau aku lah yang kena q time tu..cepat2 blah cari kaunter lain. Tak koser layan orang tak belajar sivik ni!!




Sincerely...

7 comments:

cheqna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

kena banyak sabar la

YAYA AZURA said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

RM1 600 keping ???

adoyaiii!!!

lyly yAna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Kesiannyeeeeee...

mzhany said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

biar betik 600++ bayar guna duit mr1. giler, kalau kat bank xper lah kan ada mesin tuh xsampai 5minit dah siap kira kan...haiyooo. rasanya wida, cashier tu pun bengang jugak kan ;)

Kamariah Awang said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Hahaha.. dia baru pecah tabung ke.. ?
Hmmm... kiranya semalam, cari rumah ma tak jumpa, dari Cendering ke Mydin yer..! Hehehe....

sW33tdARLiNG said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

adoiii membeli harga RM600 pakai duit RM1... hagak2 lerr punnn...!!

deqnoor said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

selfish! pegi la masukkan duit rm1 tu kt bank... cashier bukan ade mesin kita duit. ish! DN pun angin gak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal