Monday, May 7, 2012

35 Minggu

Tinggal lagi beberapa minggu je lagi before tibanya saat ituuuu...

Takut? Seram? Sakit...ofkos. Macam2 perasaan. Lebih2 lagi..dah ada pengalaman masa lahirkan waiz dulu. Tau dah sakitnya macam mana kan..bila di ingat-ingat, makin takut di buatnya!

Sekarang ni..rasa lapar pon tak selera nak makan [kecuali makanan yang di idam-idamkan], rasa tawar jer. Agaknya dah terbayang-bayang ketawaran makanan berpantang nanti kot! Memang tak selera nak makan..asyik nak minum air batu jer. Tak taulah sebab cuaca memang panas ker..atau nak minum air batu puas2 b4 berpantang. Nanti setahun tak leh minum ais! Mak tak sanggupppp....

Eh betul ke tak elok minum ais masa mengandung? Nanti baby besor yer? Orang kata..baby kembang air, erkk?

Lagi satu..mengantuk, tapi tak boleh/lena tidor. Yelah..nak lena macam mana kan. Kejap2 bangun nak gi toilet. Sakit badan lagi..tido mengiring ke kanan sakit, tukar ke kiri..sakit jugak. Last2..terkebil-kebil biji mata ni pukul 2-3am. Dengar jelah orang sebelah tido berdengkur..huhu

Kerja pon banyak nak kena settel..tapi tak larat pulak nak membuatnya. Agaknya..ni lah tanda2 yang aku memang menunggu masa je nak bersalin kan. Siyes..memang tak larat dah nak membawak badan ni. Banyak event2 kat KT ni aku tak follow dah..PC fair, jualan gudang..[eh ke situ pulak!]

Baca jelah apa yang aku bebelkan ni. Nanti 2 bulan aku cuti..mesti korang rindu kan.

Sincerely...

12 comments:

rasp said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

menghitung hari dgn penuh debaran...
masa stage gini semua keje yg dibuat rasa tak kena kan...
smoga segalanya berjalan lancar...

ieja amieja said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

assalam..
klu dok pikir mmg mcm2 perasaan timbul..tenang jer..sampai tikanya nnt insyallah..senang jer bby tu kuar..hehe

Hanis MY said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

hanis tak prepare lg baby bag wuwuw takuttt... sama2 kta doa ye wida... dah la hanis ni pengalaman pertama lagi laaa takuttt...

ieda said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

x lama dah nie .. akk lak naik sram .. ekekke .. sabar ye dikk
akk doakan wida selamat ke kelahiran nanti .. aminnn ;)

Yaya Azura aka Naz Azra said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

mmg mood nak buat keje tak de..mood cuti berpantang dah mai dah...haha..
tuan cuti bersalin, blog pun bercuti jugak ke?

Papa Mifz said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

nanti jgn lupa ajak suami masuk dlm labour room tuh...x la takut sgt jadi nyer...:)

Kamariah Awang said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Insya Allah, selamat ma doakan.... Tak sabar nak g tengok anak wida.

RYS AREESA NASIR said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Hmm... cepatnya masa berlalu... can feel what wida is feeling hu hu... semoga semuanya dipermudahkan. Nama dah disenaraikan ke?

wahida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

mmg kalau dah dekat nak bersalin ni mmg tak lena tido kan...mengiring salah, terlentang salah...serba tak kena...tapi itulah pengorbanan seorg ibu kan...

sW33tdARLiNG said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

alhamdulillah akak ni selera makin bertambah.. agaknya sebab dulu asyik tak selera nak makan.. bab baring tu mmg betul serba tak kena, rasa ada benda menyusuk kat ulu ati ni... last2 menelentang terkebil2 kann... tapi eerrr akak tido lena jugak ler takdeler sampai tak boleh nak tido langsung

ieda said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

mengihitung hari dik
semoga dipermudahkan sehingga ke kelahiran .. akk lak seram , nebess dan happy ;)

pena rozie said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

harap semuanyer akan selamat...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal