Saturday, December 17, 2011

Assalamualaikum..

Lama tak bersiaran..ku seru-seru roh mengarang, tapi tak masuk2 jugak. Hampir seminggu jugak tak updated apa2 cite. Tapi aku still jalan2 kat blog kawan2. Cuma blog aku ni tak terjaga dah. Nasib lah...

Tapi hujung2 tahun ni..memang kerja banyak sikit. Yelah nak tutup akaun kan..banyaklah benda yang nak di tengok & di semak. Baru2 ni jugak aku mc 2 hari...asyik sakit2 jer. Korang pon bosan bila tengok aku ni asyik sakit jer..emm. Baru 3 bulan membawa perut, tapi gayanya dah macam 6 bulan jer. Sakit kaki lah..sakit belakang lah, sakit kepala lah..aduihai.

Tapi sakit yang baru2 ni agak pelik sikit..sebab bila dah makan ubat dan rehat pon still tak baik lagi. Sakit kepala yang teramat sangat..sampai pitam, sampai termuntah-muntah. Dah lah masa tu pukul 1 pagi..nasib baik sempat jerit panggil MKS. Kalau tak..pengsan sorang2 dalam toilet lah aku. Time MKS datang..aku dah lembik longlai kat mangkuk tandas. Muntah air hijau...yarrks.

Lepas tu memang tak boleh tido..MKS & Waiz lah yang picit2 kepala aku. Lepas MKS baca2 sikit ayat al-Quran, baru lah lega sikit sakit kepala ni...dan baru boleh tido. MKS kata..ni bukan sakit biasa, sebab orang mengandung ni memang lemah sikit. Mudah kena gangguan..entahlah..pandai2 je si MKS tu. Berangan nak jadi tok bomoh agaknya..hehehe.

Tapi masa aku mengandungkan waiz dulu..pernah jugak jadi kejadian pelik cam ni. Bukan sakit kepala..tapi sakit kali. Tak jatuh..tapi tiba2 kaki terseliuh. Bila urut..tukang urut tu kata kaki aku keluar pasir. Tukang urut tu pon pelik..ingatkan minyak dia berpasir. Bila di cek..tak ada pulak. Di lap-lapnya kaki aku, ingat kan kaki aku yang berpasir..tapi bila dah di lap, urut semula..keluar pasir jugak. Memang misteri nusantara lah masa tu. Tapi lepas di urut...sambil di baca ayat2 al-Quran, alhamdulillah..baik kaki aku.

Sekarang ni..MKS memang selalu pesan, dalam sehari tu kena mengaji jugak walaupon sekali. Jangan sakitkan hati orang..berperangai baik. Suruh jadi baik cam Nora Danish dalam cite Tentang Dhia tu..hiks. Tetiba je selit cite Dhia kan..eh tapi memang seram lah tengok cite tu. Meremang bulu roma aku ni bila tengok mak si Zikir tu main bomoh..issh

Semoga Allah lindungi aku & baby dalam perut ni..amin.

Sincerely...

12 comments:

deqnoor said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

wida!!! congrats!!! jaga kandungan tu ye... insyaallah everything will be fine. take care ur health... :)

Syamimi Nazifa said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

congrats , mimi doakan yg terbaik ;)

Hanis MY said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

comel je waiz picitkan kepala wida good boy, dia excited tak nk dpt adik? wida take care ye..insyaAllah semua berada dalam lindungan-Nya...

YAYA AZURA said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Wida! Tahniah....akak jeles....

RYS AREESA NASIR said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Hmm... kalau bukan musim mengandung pun kita kena damping juga dengan Quran, masa mengandung lagi kena lebih... extra untuk baby.

Wida jaga diri... dlm dunia ni ada macam2 makhluk Allah... nampak dan tidak...

take very gud care of yourself Sis!

ieda said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

wah tahniah dikk

ramai juga blogger yg mengandung nie .. murah rejeki tahun nie .. :)
take care dear ..

lyly yAna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

betul tu, rerajin bace quran.. jangan tido jer... kalo ade mase bace ma'thurat pagi ngan ptg.. moga terhindar dr segala gangguan syaitan. Take Care!

pena rozie said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Jage kandungan baik2 tau... Ingat nasihat MKS tu...

~ yus ~ said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

oo ada orang baru nak muncul ya. Tahniah Wida, take care dear...

eLYies said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

tahniah..jaga diri elok2 ye..

sudilah join contest saya ye

http://www.elyiesazlin.com/2011/12/16/jom-join-sempena-pengaktifan-link-baru/#comments

Kamariah Awang said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Tahniah, Wida. Mudah2ah selamat semuanya. Memang kena perbanyakkan baca AlQuran untuk perlindungan kerana orang mengandung ni lemah tubuhnya.
Terima kasih mendoakan ma. Dah ada di Singapura sekarang ni, Jumaat ke KL pulak bertemu SD.

sW33tdARLiNG said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

hambeekk roh mengarang dah sampai berjela karangan... heeeeeeeeeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal