Friday, December 31, 2010

Senam Tapi Tak Kurus-Kurus

Awal2 pagi mr MKS dah kejutkan kitaorg dua beranak yang lena di ulit intan mimpi..semata-mata kena temankan dia pergi bersenam. Port biasa..tempat orang senam bersebelahan Bank Negara & Mydin Mall tuu. Apa mimpi nak pergi bersenam? Cam biasalah..bila dah sakit2..mesti jumpa doktor kan. Biasanya doktor yang mr MKS selalu pergi tu akan suruh dia buat senaman. Bagi jantung dia aktif sikit. Sebab mr MKS ni..pagi2 dah pergi kerja, balik senja..manalah ada masa nak bersenam. Rutin harian dia : KERJA - TIDUR - MAKAN . Senam : 0. Tapi yang aku tak puas hatinya..time pergi bersenam tu, mesti aku jer yang iyer2 berlari. Dia dok jalan cam YB melawat kawasan..errg!

Budak ni lah yang paling excited..tak sabar2 nak berlari. Okeh..ayo matz get set..GO..
Pantang kalau ada benda kat kepala dia..le ni susah sikit kalau nak di pakaikan kopiah & topi..mesti di buangnya. Itik dia sengaja aku bawak..takut budak kecik tu tak larat nak lari. Boleh letak & tolak dia kat dalam tu..
















Aku baru lari 3 round..mr MKS dah ajak balik..semput & nak pitam katanya. Sape tak geram..nasib baik dia tu laki kesayangan aku. Kalau orang lain aku dah sekeh kat situ gak..hehe. Ni lah yang dikatakan bersenam, tapi tak kurus2. Cam ne nak kurus kalau lari baru 3 round..peluh tak dan nak kuar lagi..dah ajak balik. Saborrr je lah

Sincerely...

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal