Monday, December 27, 2010

Bosannyaaa..Tak Ada Tempat Lain Lagi Ker Nak Pergi

Best kan sape duduk bandar2 besar cam Kolumpo tu. Banyak tempat boleh pergi..banyak tempat boleh melawat. Yang penting sediakan ongkosnya..kan kan kan? Tapi sape2 yang duduk tempat cam aku ni..pusing2 pergi tempat sama jer!Minggu ni pergi Giant..minggu depan pergi Mydin, minggu satu lagi pergi TTC (kalau ada ekspo!), minggu tut pergi Giant balik, pastu Mydin..pastu TTC..kalau rajin round pantai Batu Buruk. Weh..tak bosang ker? Hah kan tubik ayat terengganu aku..hehe. Orang2 Terengganu jangan marah pulak aku komplen2 ni. Tapi aku tau korang pon sama..kan kan kan?

Sebenarnya aku suka duduk Kuala Terengganu ni.  Makananya sedap2 & bandarnya kecik jer..senang aku nak hafal jalan. Sebab bab2 jalan ni memang aku fail sikit. Korang bayangkan lah..aku nak balik kampung dari Terengganu ke Sabak Bernam pon tak tau nak ikut jalan mana. MR mks selalu gelakkan aku..hampeh tol! Tapi kalau  aku tak suka  duduk sini tak kan tahan sampai 5 tahun! Awal2 lagik dah cabut duduk Selangor. Aku kalau boleh nak duduk  sini sampai bila2..nak beranak pinak cucu cicit piut! Tapi kalau dah takdir aku kena pindah bandar besar cam Selangor @ Kolumpo tu..tak tau lah apa nak jadi nanti. Eh tak reti lah dengan jalan2 dia..transport dia..pening aku. Mane tahan dengan jem lagik..masalah sosial lagi..erk (tak tak..kat ceruk mane pon ko duduk mesti ada gak masalah sosial. Selagi ada makhluk bernama manusia..mesti ada gak masalah sosial)

Kesimpulannya aku memang suka duduk Terengganu walaupun...(dah stop stop..no tapi2!) Nasib badan. Sape2 blogger KT ni yang nampak aku kat Mydin & Giant tegur2 lah ek. Wa Salabak Belenam (Sabak Bernam) mari..talak sombong maa.


Sincerely...

2 comments:

rieyana ynn said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

yana kat tempat mana2 pun lau myk wit best ar...hakahkak...dan yana suka ganu/kelantan...;d

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@rieyana ynn
kalau dtg trgnu..bg tau akak ek..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal