Thursday, December 23, 2010

Hari Ni Ke Result PMR Kuar?

Tak silap aku hari ni result PMR kuar kan? So pada adik2 yang amik PMR tu..selamat mengambil slip result PMR lah yer..moga2 berjaya! Sape yang tak berjaya tu..jangan putus asa. Terus sambung belajar ok..

Seingat aku lah..dari pekse UPSR, PMR & SPM..aku tak pernah amik slip result tu. Takut beb..biasanya abah atau abang2 aku yang tolong amikkan. Satu lagi..aku malu sebab masa sekolah dulu tak berapa pandai (ceh bajet cam sekarang ni pandai jer!). So malu lah bila jumpa cikgu2, then diaorg tanya result bape? Arrghhh..tension tau.

Masa UPSR dulu..abah aku yg tolong tengokkan..aku menyorok kat kelas mane ntah. Pastu dapat tau result 2A 2B. Sedih lah gak, sebab aku ingat leh dapat 3A ker..huhu. Pastu PMR pon aku tak amik result tu..rasenya abang aku yang pergi tgk. Masa PMR aku dapat 3 bungkus ABC..hehe, 3A 3B 3C. Last sekali masa SPM pulak..cikgu Aisberg (kawan Yong aku) yang tolong amikkan. Masa SPM ni aku memang teringin nak rasa amik result sendiri..tapi masa tu aku tengah kejer kilang. Iyer..aku kerja kilang Hitachi tau..kontrak 3 bulan. Bosan tak tau nak buat ape lepas SPM..aku kerja lah kilang..best gak. Nak tau aku dapat baper? Sibuk lah korang ni..okey aku tak pandai..tak pelah nak share pon. Kalau aku pandai & tunjuk result yang best2 tu..korang ingat aku riak pulak nanti. SPM aku dapat 6A 3B 2C. korang dapat bape? Tak nak share ker?

 p/s : result masa aku diploma & ijazah masa kat UiTM dulu x nak tau ker?

Sincerely...

6 comments:

wahida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

awak, saya teruja giler bila awak ckp awak org Sabak Bernam, area mana eh? saya harap kita berkawan sampai bila2 dan saya mmg sdg kumpul ramai kwn2 blogger dr Sg. Besar & Sabak Bernam...setakat ni saya baru jumpa dua org termasuk awak...huhuhu...

sw33tdarling.com said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

nostalgia tauuu amik result peksa ni... takleh nak lupa laa
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

rieyana ynn said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

anak buah yana apa lah result dia nanti..kalau bagus kena lew bg adiah yg di janji kan..;d

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@wahida
kg sy area kg batu 38, sabak bernam..
kalau balik kg nanti leh jumpa..hehe

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@sw33tdarling.com
betul tu..kenangan

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

@rieyana ynn
hope anak buah yana dpt result best..boleh m'abiskan duit makciknya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal