Monday, September 29, 2014

Pisang Goreng Cheese

Aissh...mana lah tak makin berlemak time tak keje hari tu. Asyik lah makan..makan makan jeeee kerjanya! Duduk Chendering (kat kedai MKS) hari tu..macam2 ada. Dekat dengan kedai runcit..coconut shake..apam balik..pasar malam. Semua saya suka..huhu. Hah..satu lagi dekat jugak dengan Kak Anum.

Kak Anum ni bukak cam bakery lah kat rumah dia tu..durian crepe, cheese leleh, hokaido..dan yang terbaru ni pisang goreng cheese!

Ai is memang tak tahan dengan cheese2 ni. Agaknya kalau tabur cheese atas batu/kayu pon saya ngap!
Memang mengancam kan? Resepinya senang je..goreng pisang yang biasa tu di tambah dengan susu pekat, tabur parutan cheese, tabur coklat rice sebagai hiasan. Sedappppp...

Dah tau resepi pon..tetap ulang alik order dengan Kak Anum..hah, camne tu?

Ni dah kerja..agak susahlah nak beli dengan Kak Anum tu. MKS memang malas nak melayan kehendak bini dia ni..fuh selamat tak berkembanglah lemak2 saya ni..kan?

Korang dah try? Ayukkk..dicoba!

2 comments:

RYS AREESA NASIR jr said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Sedap juge... tapi Papa tak reti makan goreng pisang western ni hu hu...

Yusmawati Paiman said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

tak pernah cuba lagi pisang goreng cheese ni, sedap ya wida?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal