Sunday, September 21, 2014

Demam

Mek una ni lah yang demamnya.. 
Dari hari rabu (17hb) tu badannya dah panas, tapi saya hantar gak ke taska. Sekali nursery wasap bagitahu una muntah. So papanya lah kena amik. Mama tak dapat amik cuti. Yelah..tak sampai sebulan keja..ai is tak berani nak mintak half day or cuti..huhu. Ni lah nasib seorang ibu bekerjaya..emm.

Khamis papanya jugak jaga una & waiz kat rumah. Nak komplen lebih2 pon tak berani..sebab papanya dah sanggup nak jaga tu pon dah cukup baik. Tapi papanya langsung tak bagi makan ubat ke semek tu..so demamnya memang tak kebah2 lah. Geram pulak rasanya.. Makanan pagi n lunch memang saya masak siap2 before pegi kerja..tapi una still tak nak makan.

Malam saya lah take over jaga budak kecik ni. Alhamdulillah tak muntah. Suhu badan pon around 37-38c je. Dia nangis kesejukkan pon..mama tak peduli. Kena lap2 jugak badannya..nasiblah dapat mama jiwa kental ni..hehe.

Jumaat & sabtu pon una still demam, tapi saya dah start bagi dia susu sebab dia stop muntah. Perut yang selama ni buncit pon dah kempis tau. Ala dah kuruih anak mama..mesti berat turun 1-2 kg. Makan pon tak selera lagi. Tapi dia jamah jugak biskut n gula2..jadilah.

.
Hari ni pon una stay kat rumah dengan papanya. Dengan abg waiz pon tak pergi sekolah...haha. Seronok sangat mamat tu sambung cuti. Lama pulak demamnya kali ni. Kalau duduk nursery memang asyik sakit je..heran betul. Time mama jaga hari tu..kalau demam sehari dua je, takde pon muntah2. 

Kadang2 rasa stress pulak..ni yang rasa nak jadi WAHM semula..agagaga..haha

1 comments:

lyly yana said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Berkerut jelaaaaa muke simek niiii. Yela dok kt nursery bercampur2 tu yg antibodi x kuat cptlaa jangkit nye. Dulu lili keje tadika pon asyik sakit demam batuk x baik2 dok jangkit dgn anak2 murid.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal