Monday, September 22, 2014

Festival Peranakan

Rasanya seminggu Festival Peranakan ni..berlangsung di Kampung Cina Kuala Terengganu. Tapi malam last tu baru kitaorang bekesempatan pergi. Tak ada lah besar mana..sebab orang2 peranakan ni minoriti je kat KT, tak ramai macam kat Melaka. Tapi serius comei bila tengok amoi berkebaya dan yang lelakinya memakai sarung..hehe.
Yang ni kitaorang lalu kat area Kg Cina hari Jumaat hari tu..waktu siang, memang tak ada apa2 aktiviti. So bergambar kejap dengan waiz. Kesian budak tu beriya-iya nak amik gambar kat kapal. Papa yang amik gambar ni dari dalam kereta. Una tak boleh keluar lagi..demam. So mama lah kena temankan

Bergambar kat dalam kapal pulak..layankan saje. Terselit pulak group anak2 orang lain kat situ..hehe
Yang ni malam last Festival Peranakan tu..hari Sabtu. Tak ada lah besar sangat..tapi ada lah game ala-ala funfair untuk budak2 kat situ.

Waiz test game pancing itik..bayar RM1 sahaja. Bila dapat itik..tengoklah kat bawah itik tu dapat hadiah apa..waiz dapat jajan.
Bergambar dengan cosplay ape tah..macam2 fesyen lah. Waiz je bergambar..semek una agak ketakutan dengan rupa bentuk orang2 kat sini. Dengan patung maskot tu pon dia takut..haha
Bersama beca antik..

Ala..kejap je. Setengah jam je..pastu masuk kete. Sebab una dah start meragam...menangis berebut jajan yang waiz dapat time pancing itik tu..grrr.

2 comments:

Rohani Hashim said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Wida...meriahnya.dh habis ker? Alaa xsempat la hany nk tgk.

RYS AREESA NASIR jr said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

la... ingatkan apa tadi festival peranakan tu... lain pulak imaginasi...hu hu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal