Sunday, November 28, 2010

Tak Malu..Nak Tunjuk Jugak!

Hehehe..suspen je title aku tu. Sape yg x tau malu tu? AKULAH! Sape yg nak tunjuk jugak tu? AKULAH! Biarlah org nak kutuk..ade aku kesah? Katanya blog aku..so suka suki akulah nak publish ape kan..hehe.

Julung2 kalinya aku tunjuk akaun nuffnang aku..baru RM1.50 yer..setelah 4 bulan berblogging. Maknanya purata setiap bulan dpt 38 sen sahaja..ngeh..ngeh. Org lain dapat income beratus-ratus & beribu-ribu..x kisah pon kan? Bestnya..

Tapi blogger pemalas cam aku ni..cuma layak berangan-angan cam mat minah jenin sahajalah. Update N3 malas..nak google cara2 nak mantapkan blog pon malas..tp duit nak memanjang!

Sebenarnya aku buat blog ni suka2 jer..untuk jadi jurnal life aku & family aku..especially my lil'boy..Waiz. Nak tau sape sumber inspirasi aku ? Anak saudara mr MKS - Mukminah , aku suka baca blog dia yg berjela-jela tu (Sebab tu kalau korang baca N3 aku yg mula2 tu..ada pengaruh cam blog Mukminah - berjela-jela!

Pastu aku start berblogwalking ke blog2 org lain pulak bila jenuh menunggu bila lah Mukminah ni nak updated blog dia..hehe. Antara blog2 yg aku khatam masa mula2 kenal dgn dunia blog ni adalah...KakRed, JL Bunch Cafe, sitisifir10 & makcikrehan. Memang berpinar lah mata aku nak mengkhatam N3 diaorg (nak nak blog kak red yg merah menyala tu!)..tp tu lah yg bestnya, bila baca blog diaorg..kita akan rasa hendak lagi..lagi..dan lagi!

Tapi bila aku dah daftar dgn nuffnang..tgk $ naik sikit..sikit..rasa teruja pulak nak updated N3 hari2. Tapi perlu diingatkan matlamat sebenar aku nak berblog ni adalah untuk kepuasan diri sendiri. Bukan nak kejar income..walaupon dlm hati ni meronta-ronta nak income dr nuffnang. Tapi kalau ada rezeki..kenapa mesti di tolak kan? (Tapi sebenarnya aku yg buta IT ni x reti camner nak tambah income aku dlm nuffnang ni..uhh..tolonglah sape yg expert tu ajar aku. Adakah nuff bg kita duit depends on readers yg baca N3 kita @ klik kat ads dlm blog aku ni..sape leh jawab?)

 
Aku harap panas hingga ke ptg..tp hujan di tengahari..(Basahlah aku, hari ni naik motor!)


Sincerely...

2 comments:

rieyana ynn said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

ok lh tu wk...mcm yana tak ada langsung...;d sal tak wat lagi...;d

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

HEHE..sikit2 lama2 jd bukit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal