Saturday, November 13, 2010

Mama Papa..

Ada ape dengan lirik lagu? Kadang2 sesetengah lirik lagu tu memang ada yang berkait dengan kehidupan kita. Walaupun x semua..tp mesti ada sikit yg sangkut kan? Yelah..penulis lirik ni dapat ilham wat lagu pon dari life diri dia sendiri..x pon dr life org lain. Rase2 korang ade x lagu yg ala2 sama dgn diri/life korang? Aku ni x de lah layan mane2 lagu..tp time keje radio memang selalu on lah. Time sekolah dulu selalu layan nasyid..jangan x tahu..aku ni alim tau. Alim2 kucing! Tapi ade satu lagu Ning Baizura ni..memang kena dengan life suami isteri kat dunia ni kan? Especially time corus tu.."Papa jangan lupa Mama sangat sayang Papa, Walau selalu Mama marah marahkan Papa" (motif aku tulis n3 ni? adakah aku selalu marah2kan mr MKS?) Hahaha..

Lirik Lagu Mama Papa - Ning Baizura

Adakah mungkin ikan… Lemas di air
Adakah mungkin orang… Lemas dek udara
Segala yang terlampau, membawa bahaya
Serupa jua cinta… pun membunuh

Telah kulihat, kuamat, kukenali sangat
Cinta berubah… dan evolusinya
Dari asmara jadi rumah tangga
Seperti mama dan papa

Chorus:
Mama jangan lupa Papa sangat sayang Mama
Walau terlalu lama Papa bersama Mama
Papa jangan lupa Mama sangat sayang Papa
Walau selalu Mama marah marahkan Papa
…Mama sayangi Papa

Mungkin terlalu manis… Menjadi racun
Mungkin terlalu pahit… Pun menjadi kacau
Hidup perlukan drama, barulah berwarna
Kembalikan yang suam… balik hangat

Telah kulihat, kuamat, kukenali sangat
Cinta berubah… dan evolusinya
Dari asmara jadi rumah tangga
Seperti mama dan papa

Chorus:
Mama jangan lupa Papa sangat sayang Mama
Walau terlalu lama Papa bersama Mama
Papa jangan lupa Mama sangat sayang Papa
Walau selalu Mama marah marahkan Papa

Bridge:
Seringkali alam kenyataan… Pelik dari alam khayalan
Seringkali mudah tak hiraukan… Dari mencapai sebuah pengertian

(Lagu: Audi Mok, Lirik: Ad Samad)

p/s: Lagu kopipes dari sini.


Sincerely...

4 comments:

ibh said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Betul tu..kadang2 mmg ada satu2 lg tu kena pd kita dan kdg2 ada memories pd lagu2 tu...
Yg pasti lagu mama papa tu..nice liriknya..

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

betul..betul..

Mukminah Wahab said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

amboi2...jiwang2 nye mama waiz wat n3 kali nih..
aih...pasni nak cari gak la lirik lagu yg kena ngn ngan diri sndiri...hehehe..

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

minah : ooi..menganjing yer?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal