Monday, February 27, 2012

Selamat Sampai..

Alhamdulillah...padi tadi dalam pukul 3.30am my sister - Lily dah selamat sampai di Kuala Terengganu ni. Datang naik bas jer..bertolak dari KL pukul 9pm.

Sebenarnya aku tersalah date..ingatkan dia sampai hari selasa. Tapi aku terkejutlah bila semalam dia kata..malam tu dia akan naik bas. Abislah..macam mana aku boleh tersalah dengar ni. Balik kerja..kelam kabutlah aku mencari lauk - sebab peti ais aku tu memang tak ada makanan pon. Kemas2 bilik tetamu..pasang cadar..fuh..semput. Salah aku jugak..macam manalah boleh tersalah dengar ni.

Kebetulan pulak..masa MKS amik aku dari kerja semalam, kereta kancil tu buat hal pulak. Tangki air tiba2 panas..nasib baik sempat sampai rumah. Kalau tak..terpaksalah tolak kereta tu. Pagi tadi..MKS ingat nak bawak siap2 kancil tu ke workshop..tapi tak boleh start pulak. Adui..dugaan sungguh.

Selalunya macam ni lah..time nak guna duit banyak tu lah, tetiba mesti salur duit tu ke tempat lain pulak. Tak pelah..sabar..sabar.

Pagi ni aku still kena pergi pejabat..mata mengantuk sebab pukul 3.30am dah bangun nak jemput my sister tu. Time aku keluar tu..Lily still tido lagi. Harap dia okey tinggal sorang2 kat rumah hari ni. Sebab aku memang tak sangka dia sampai hari ni..hiks. Esok pon..rasanya aku still kena siapkan kerja before cuti panjang ni. Tak naklah tinggal kerja banyak2..emm

Tapi tak ada mood dah nak kerja..terbayang-bayang nak balik kampung. Alahai..



Sincerely...

7 comments:

rasp said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

mesti dah terbayang2 suasana kampung kan sis...
body jer kat sini...
fikiran dah sampai kampung dah hehehehehe..

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

mesti bersemangat sgt nak balik kampung..hehe :)

Kazman & Sue said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

heee3x.... kereta meragam time kecemasan pulak tu....

sW33tdARLiNG said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

awalnya bangun nak menjemput tetamu... anyway, insyaAllah minggu depan akak balik Tganu.. nak jumpa tak? akak bawak balik bantal sejuk sekali

deqnoor said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

sabar ye... insyaallah ada rezeki baby tu... :)

mama tim said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

salam wida..
mmg kan time kita nak pakai duit la time tu kena pakai kat tmpat lain kan..huhu..saba jelah wida..
dah bape bulan skang?..

RYS AREESA NASIR said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Ingat lYlY drive... baru igt nak kirim... hu hu... tak jadilah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal