Friday, February 3, 2012

Minggu ke-22

Tiba-tiba je updated cite minggu ke-22..hehe. Tak pelah..pasrah je lah baca blog suam2 kuku ni yer.

Time ni..perut memang makin membuncit. Kain-kain baju kurung aku pon dah makin tak muat. Baju still boleh pakai, tapi tang kain tu sempit sikit. Kalau nak pakai jugak..terpaksalah bukak pinnya. Barulah boleh bernapas sikit..tapi kena jaga2..kang terlucut pulak kain tu!

Kalau di ikutkan..aku masih tak de selera makan. Time cek kat klinik desa..weight ni asyik lah statik/menurun. Masa bulan 2-4 tu bolehlah buat alasan alahan/loya/muntah kan..ni dah masuk bulan ke-5. Terpaksalah mengadap doktor pulak kat klinik kesihatan. Doktor pulak bagi nasihat yang sama jer..jaga pemakanan, makan sikit2..tapi kerap..bla bla blah. Sampai aku boleh hafal skrip doktor tu..hehe.

Tapi masa aku mengandungkan si waiz dulu..cam ni jugak masalahnya. Berat tak naik. Sepanjang 9 bulan pregnancy..aku cuma naik lebih kurang 7kg sahaja. Tapi budak tu kuar besor jugak..3.42kg! So sekarang ni..aku tak lah risau sangat pasal berat ni. Sebab aku percaya..berat baby tetap naik, cuma lemak2 aku tu yang mencair..sebab tu berat pon turun kot.

Lagipon sejak preggy ni..aku memang tak makan benda2 merepek dan menggemukkan. Nasi pon kurang makan..lately baru lalu makan. Seboleh-bolehnya dalam sehari aku kena paksa jugak makan nasi..bukan untuk aku, tapi untuk baby. My feveret macam ayam pon tak lalu makan tau..kalau orang hidang ayam golek kat depan mata aku, sebelah mata pon aku tak lalu nak pandang! Biasanya aku makan ikan atau telur jer. Seafood cam udang & sotong boleh jugak makan..tapi sebab resdung, kena kawal sikit lah.

Harap2 baby dalam perut ni membesar dengan sihat..tak sabar nak peluk cium baby baru. Mesti si waiz tu jeles nanti..hehe.


p/s : Minggu ke-28 nanti kena minum air gula..waaaa..


Sincerely...

5 comments:

cheqna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

semoga semuanya selamat..
insyaallah

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

ooo.. ni selera mkn sikit laa nie..

xsabar nk tgk pic baby :) kalo dapat pegang n cium nie..lagi best... suka bau baby

~ yus ~ said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Wida mcm akak lah. Bila peknen berat tak naik sangat pun. Last peknen hari tu, 9 bulan 10 hari peknen, berat cuma naik 9 kg je, tu pasal anak kuar 2.61kg je kot...hehe.

Tapi betul, berat akak masa peknen tak perah cecah 70kg pun...huhu, anak semua bawah 3kg. Yang penting mereka sihat wida,...take care ya..:)

lyly yAna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

tak sabarnye...

pena rozie said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

PR dulu graf KG naik ajer...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal