Thursday, January 19, 2012

Obsesiku

Hai korang..sihat?

Rindu kite tak?

Dah lama tak bersiaran..semalam ada meeting. So sibuk menyiapkan report..selagi tak abis meeting, selagi tu lah dada aku ni dag dig dug..hehe.

Nasib baiklah tak kena panggil dengan bos. Pening kepala jugak kalau kena panggil masuk bilik meeting sebab aku tak reti nak menjawab kalau diaorang tu tanya macam2.

Malas lah nak cite hal kerja..menyakitkan hati je. So nak updated cite si budak kecik ni..my bucuk, my masham..my kawan bergaduh..hehe.

Lately, aku perasan dia ni memang pantang dengan compact powder aku. Pagi2 time aku berbedak tu..memang dia akan menyibuk jugak nak berbedak! Kalau tak bagi..mengamuk menangis lah jawabnya. So aku akan bagi jer dia berbedak sikit..pas tu aku akan cakap "okey..comel dah". Otomatik dia pulang balik bedak tu..

Papanya marahlah sebab aku bagi waiz pakai bedak..tapi masalahnya, kalau tak bagi..terpaksalah mendengar budak tu menangis di pagi2 hari. Aku ni kalau pagi2 hari dah dengar budak menangis..mulalah rasa moody. Boleh rosak mood aku satu hari nanti!
Ni nasib baik lah aku pakai bedak jer..memang dari dulu aku tak reti nak bermake-up ni. Pakai bedak maybelline tu pon dah cukup bagus. Lipstik memang tak ada..eyeshadow, mascara, blusher tu lagi lah!

Bayangkan kalau aku pakai make-up..tak ke budak tu sibuk nak bermake-up jugak?
Dah siap dia tenyeh bedak kat muka..kenalah tengok kat cermin. Aku cakap "comel doh". Sengih2lah budak tu simpan bedak aku dalam handbag.
Tengoklah hasilnya...comel tak saya?

Muka putih..leher hitam!

Eh rumah aku memang tak ada lipstik, tapi hari tu dia pergi rumah uminya kat sebelah [rumah kakak MKS]. Abis ditenyehnya lipstik umi dia kat mulut dia! Uminya hantar balik ke rumah aku..terkejut aku tengok mulut budak tu merah saga. Sabor jelah! Time tu rasa nak cuci mulut dia dengan berus sabut jer...grr.

Sincerely...

11 comments:

lyly yAna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

lawak la waiz nih. comel dah

Hanis MY said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

ala comel la... lawak betul!

cheqna said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

bagi bedak hok nok habis doh ke waiz...

Kamariah Awang said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Hahaha... Nape tak amek gambar masa dia pakai lipstick tu? Tentu kelakar habis..! Hahaha...

~ yus ~ said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

anak akak ALia je yg sibuk nak berbedak ni...hehe

wida, akak pun guna maybeline punya compact powder..:)

ieja amieja said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

sama lah ngan ank buah akk yg lelaki tu, selalu tgk kakak dia & ank akk & the geng jgk pakai mekap..dia pun nak join sama..sudah nye dah jd mcm mak nyah..yg jahanam mekap m.long dia lah sbb kat kg mmg ramai ank buah..hehe

wahida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

comel je...
nak la tgk gambar dia pakai lipstik tu...hehe...

Ms Fai said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

waiz...waiz...hehe ;)

rasp said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

amvoi amvoi amvoi...
beriya2 dia berbedak ya sis :D

sekamar rindu said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

salam...

suka lihat pics anak kak wida ni...siap pakai bedak lagi..:)

pena rozie said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Suka berbedak nampak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal