Monday, August 30, 2010

Shopping Time..

Cuti Nuzul Quran hari tu..3 hari berderet-deret kitaorg kuar, jalan2 cari baju raya untuk si kecik & papanya. Habis merata satu kuala kitaorg round. Tapi yang sakit hatinya..x de satu pon barang untuk aku yang di beli. Ni semua gara2 gaji aku x masuk2 lg..konon2nya x ingat lah. Geram sei..Mana lah aku x hangin..dah janji dengan seller nak bayar barang2 yang aku beli online tu 30hb..tp dah gaji x masuk lagi..x kn nak ku bayar guna air liur jer..memang saje jer lah aku pose hari tu. Nasib ko lah! Busuk punya perangai! Berbalik pasal shopping tadi..dah aku ni x der duit kn..so cuci mata jer lah. Tapi sekurang-kurangnya aku boleh fokus sikit..fokus tuk beli barang2 waiz & mr MKS saje. So think +ve sbb ape gaji awak x masuk lagi ok. 

Waiz ni masuk je kete..aku sumbat dengan susu. Bagi dia tido dulu..So bila nak jalan2 nanti x der lah dia moody. Kalau nak ikutkan dari rumah aku nak ke bandar tu x lah jauh sangat..Sepatutnya nak pergi Astaka (kat terengganu ni x de shopping mall yang besor2..Astaka ni kira grand dah ler) dari rumah aku lebih kurang 15minit jer, tp kalau dah kuar dgn mr MKS ni, tau2 je lah..singgah isi minyak lah, bayar celcom dulu lah, pergi bank lah..macam2 hal lah..lepas 1jam1/2 baru sampai ko! Hurm..sabar jer lah. Operasi cari baju Waiz pon bermula..terus aku g kat baby Kiko. Ni lah 1st time aku g beli baju waiz kat baby Kiko..selalunya beli on9 jer (zaman sekarang ni shopping di hujung jari kn?). x sangka pulak baju2 kat baby Kiko ni comel2 & lawa2 jugak..harga pon boleh tahan lah jugak. Tapi ade aku kisah? Hehe..sbb guna duit mr MKS..TQ papa sbb beli baju Waiz. 3 pasang ni..RM160+..ni pon aku pilih yg ade sale punya. Kalau x de sale..berlubang lah poket mr MKS..hehe.


Dah pilih baju anak..kena pilih baju papanya pulak. Untuk mr MKS dia amik 2 pasang seluar & 2 helai baju. Semua baju & seluar cap buaya (jgn jadi buaya yer bila pakai baju cap ni~)..ni pon aku pilih yang ade sales. Jimat..janji boleh pakai. Tapi rasa2nya baju mr MKS ni x cukup..so next time kena g beli lagi lh. Tapi jenama cap ayam pon boleh kot..bagus dapat laki macam ni..x kisah kalau x dapat pakai brg branded pon. Lagi pon kita hidup ni kena lah ukur di badan sendiri, berpada-pada dengan kemampuan kita..janganlah nak bergaya..tp duit x ade! Selesai menyopping..kitaorg g uptown kt Dataran Shahbandar pulak..usha2 baju, beg..tp name pon usha jer kan. Buat sakit hati aku je jalan2 x de duit ni..tertekannya. Yang mr MKS pon x bagi2 lagi elaun raya ke aku ni..hint banyak kali pon x jalan. Sabor je lah..(x dapat gaji lagi ye bang?..huhu)

Selesai semuanya..mr MKS nak jumpa dengan kawan dia pulak kat Foodcourt Giant..En Nik (Agent insurance kitaorg merangkap upline aku dalam Public Mutual). Ruper2nya dia nak story-mory dengan aku pasal nak tarik org invest dalam Public Mutual (FYI lh, sekarang aku ni agent Public Mutual yang sah..so kalau nak invest dalam PM boleh lah..hehe promote sikit) Sbb setelah 2 bulan aku lulus exam PM hari tu..aku x buat sale pon lagi. So sebagai upline yang berwibawa..dia kena lah ajar aku cam ne nak wat sale..so aku dengar jer lah. Walaupun sebenarnya aku amik exam PM ni sbb mr MKS yang paksa aku..huhu. Dia kata hari tu..aku g amik exam je..dah lulus..dah dapat lesen..dia yang cari org. Alih2 sekarang aku pon kena cari org tuk invest dalam PM..Sape nak invest RM20k? Huh ingat senang ke nak convince org invest dengan kita..(Eeii..aku ni paling x suka lh jual2 barang bagai!) TOLONGGGGGGGG...x kuasa lah!


p/s: x sabar nak pakaikan baju raya ke waiz...& semalam rezeki waiz dapat sepasang lagi baju raya dari tok mi (pengasuh) dia..comel~jenama anakku

Harganya mahal..susah2 je tok mi waiz ni..TQ
Gambar tiada kena-mengena dgn entry di atas..
tp saje letak..hehe.  Khusyuk bace buku



Sincerely...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal