Thursday, August 19, 2010

My Soul..My Heart..

Alhamdulillah..x sangka anak mama dah membesar dgn sihat & kuat. FYI..sekarang waiz dah 8 bulan. X sangka masa begitu cepat berputar. Rasa macam waiz masih ade lagi kat perut aku ni. Tup tup sekarang dah besar panjang. Indahnya ade anak ni..bila seharian penat bekerja..balik rumah jumpa waiz..tenang je rase. Penat pon hilang! SOO..AMAZING. Bila nak marah pon x jadi…sejuk je hati ni..hehe. Masa waiz lahir dulu kecik jer…3.42kg jer (JERR tu x tahan!) Angkat sebelah tangan pon boleh..Tp baru2 ni masa timbang berat dia kat Klinik Desa dah 8.6kg. Bayangkan lah..patutlh semput aku mendukungnya..ish..ish. Tp x kisah lah..janji anak mama ni membesar dengan sihat..dan menjadi anak yang soleh..Insyaallah.

0 Day - 3month
Wajah-wajah Khairul Waiz

4month
Asyik isap jari jer

5month
Pandai meniarap..
 
6month
Pandai main kuda..pink lagi!

7month
Ceh..ceh.ceh..Pandai bergaya (gmbr ni masa waiz g ofis mama)  





 dan sekarang..




Jeng..jeng..jeng..anak mama dah pandai duduk.

8month
Ya Allah..sejuk mata mama 
(tp skrg ni susah pulak bila nak di pakaikn topi/kopiah..asyik di cabut jer!)











Setiap bulan x sabar nak tengok perkembangan waiz ni. Dari pandai senyum..mengiring..meniarap..merangkak..duduk. Sekarang ni pun dah nak belajar bertatih. Asyik nak memanjat jer..selalunya badan aku lh jadi mangsa (tempat dia berpaut tuk bangun). Satu lagi pe’el si waiz ni asyik nak gigit jer. Mentang2lh gigi bawah dia dah tumbuh 2 batang + dengan gigi atas..lagi lh kuat gigit. Yang herannya..aku saje yg dia nak gigit. Papa dia x mau  pulak dia nk gigit. Kadang2 tu tengah aku syok baring2..lepak depan TV, ngap di gigitnya. Ish..sabar jer lah. Kalau dah geram sangat..aku balas lah pulak..gigit budak sorang tu. Baru dia tau.. terus gelak terdekek-dekek sbb kegelian kena gigit dengan mama dia.

Gigi dh ade 4 btg (2 ats, 2 bwh)
Tapi sejujurnya..aku suka waiz yg masih baby lg..x puas menatap & menciumnya. (kalau x salah aku..abg ipar aku pernah kata - nak bau syurga, cium lh baby..sbb bau baby digambarkan sebagai bau syurga..harum & suci). Lagi pun, masa baby waiz ni x banyak kerenah, senang jaga..dan yg paling UTAMA..x pandai buat sepah! Aduh bila dah pandai duduk & main ni..asyik bersepah-sepah je. Satu rumah ade mainan dia..bila kita kemas, diselongkar balik. Sabar je lah..ni ada baru sorang anak..hehe. Tapi x kisah lh, dah nama pun budak kan..kalau pasif pun x boleh. So better dia active dr duduk diam jer..emm. Memang sekarang masa dia explore semua benda..itu nak pegang, itu nak cuit, itu nak makan. Tapi risau jugak..takut dia kutip tahi cicak ke, semut ke..aduhh..masuk dalam mulut..lagi haru. Kalau papa dia..takut waiz main benda2 kotor/habuk..di masukkan budak tu ke walker..senang. Laju je meluncur dengan walker dia..suka hati dapat pusing2 satu rumah. And lately..mr MKS ada beli basic learning utk waiz (actually bukan beli..tp amik dari kedai dia). Ada 123, abc & alif ba ta..kitaorg lekat kt dinding rumah..so hari2 ajar waiz mengira & membaca. Waiz pon happy sangat..tiap2 hari mengadap dinding tu..sambil tepuk2 kt gambar tu. Now, tak sabar nak tunggu saat waiz mengucap kata pertamanya..ish..agak2nya ape word tu yer? Kita tunggguuuuuuuuuuuuuu....

Waiz's corner

Sincerely...

4 comments:

sekamar rindu said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

salam.....

comelnya waiz anak puan ni.....

syukur alhamdulillah...

p/s: mohon follow blog puan

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

salam sekamar rindu..anugerah Allah..Alhamdulillah. terima kasih krna sudi..

meenlove said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

salam..
amboi waiz makin lasak eh..
tak sabar nk balik beraya dgn waiz..hehe. ;))

wida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

hehe..waiz nak mintak duit raye..boleh ker?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal