Thursday, January 8, 2015

Update : Minggu 1 - 2015

Haiiiii...

Selamat tahun baru 2015. Dah list azam baru? Azam lama macam mane..hehe. Sedap je gelakkan orang, azam saya pon berterabur dan hilang ke mana ntah..ada sape2 nampak?

Minggu yang hectic..longlai rasa! Awal dan akhir bulan memang kelam kabut lah kan..kena prepare segala mak nenek payment. Dan minggu ni rasanya banyak kali saya buat salah..sedihh!!

Sebenarnya saya tak berapa suka kalau buat salah masa kerja ni..tapi entahlah, napelah saya ni lemau sangat minggu ni. So bertimpa-timpa problem yang saya buat. Salah buat keluar duit dari bank co. lain..salah tulis borang..salah prepare cheque, salah tulis date cheque..bla bla bla bla..huh!

Dan paling kesian..tak tau lah my exac. tu yang terlalu baik..atau dia tak sampai hati nak marah saya bila buat kesalahan. Oh..tak sukanya situasi cam ni..kita pulak yang rasa bersalah, waaa...crying!

Dan minggu ni jugak 2 kali waiz kencing atas katil kitaorang! Bukan sekali..dua kali tau! Tau tak betapa stressnya malam2 kena bangun bersih katil..tukar cadar..lepas tu terus tak leh tido sampai ke azan Subuh. Tapi syaitan tu lagi hebat lah..sebab berjaya goda saya supaya tido walaupun azan dan berkumandang..nangis sekali lagi! Dan-dan boleh tido lepas subuh..huh..why why?

Kali pertama..dia terkencing dalam seluar je..tak tertahan, tak sempat nak kejutkan kitaorang. Masa tu okey lagi..tukar seluar jelah. Esoknya..ntah masa bila..macam mana..tetiba katilku banjir. Malas nak bising2 lah..MKS takeover. Tapi saya kena bangun jugak..sebab tiba-tiba mek una berak tetengah malam tu. Settled..sambung tido.

Sekali lagi..malam tadi, saya perasan suar tido saya basah..Heii..terkejut jugak, ingatkan pundi kencing saya dah tak berfungsi. Sekali ada budak tido kat hujung katil..raba punya raba, Waiz! Hai..memang menyirap lah kali ni. Padahal sebelum tu dah warning, jangan masuk bilik mama..jangan tido atas katil mama..ishh..

Memang memekik lah pukul 3 pagi tu..maaflah jiran-jiran, saya terpekik-pekik macam orang gila. Memang angin semacam. Petanda apakah ini?

Waiz sebelum ni memang tak pakai pampers dah..tapi entah kena 2-3 hari ni macam nyanyuk sikit, padahal kita dah suruh kencing dulu sebelum tido. Botol susu pon saya dah stop sempena tahun 2015 ni..dah 6 tahun kot, buruk benor menogok botol susu lagi. Memang saya sengaja tak beli susu dia..so memang kurang lah minum. Air masak pon dia tak minum banyak mana..bezalah dengan simek una tu..asyik minum je. Tapi tak taulah dari mana air kecing dia datang..banyak benor.

Januari ni rasanya memang tak duduk diam..seminar dan kursus GST lagi, nanti kena training accounting system - OBM kat PJ lagi. GST tu lah paling tak tahan..sekali tak implement..selagi tu lah asyik kursus. Elok2 dari paham dah..pergi 3-4 kali kursus lagi..terus blur..dan bengong!

Tapi tulah...ku tahan jugak jebat, dari kena duduk rumah..lagi bosang!

Mak yang 'horror' dan anaknya yang asyik ngompol!

6 comments:

lyly yana said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Eiii busukla waiz kencing hehehe

Najib Ariyan said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

bila maknya dah free sikit cuba check kenapa lah anak nya kencing semula atas katil yer... saya pernah check kenapa anak2 sedara kecing atas katil... salah satu sebabnya dia takut nak ke toilet... jadi sebelum tido saya akan suruh diorang gi kencing dah tu masa tetengah malam tu saya kejut kan depa untuk ke toilet sama ada diorang ada rasa atau pun tidak... hasilnya tiada kencing malam lagi tapi bila saya takder kat rumah tu memasing malas nak take care jadi take care lah cadar dan tilam yg basah pepagi.... sayangkan tido kan... hahaha

Yaya Azura said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

haha... sabar sabar..widad dah terjangkit kak yaya ni.. tak berapa nak penyabar dah ni..haha..

deq noor said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

mungkin kurang fokus sebab keletihan atau faktor lain. sabar ye wida... kadang memang ada hari yang semua benda buat tak menjadi. layankan je... insyaAllah semuanya akan kembali ok... :)

RYS AREESA NASIR jr said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

alahai... siannya waiz... gantilah dengan air susu / milo dlm gelas ke. Didik pun masih membotol lagi ni. tapi dia membotol memalam je, sensiang dia tak moh... sendiri malu.

ke perangai cepat naek angen tu tetanda waiz&semek nak dapat adik lagi tak? hu hu

wahida said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

alahai sian ko nok...ko stress ni...
jangan selalu sgt buat mistake...ko handle payment...ingat tu...

takpe, chill okey...relax...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal