Saturday, March 30, 2013

First aid homoepathy

First aid homoepathy..ubat wajib ada di setiap rumah. Ada 12 botol semuanya. Remedi untuk bermacam penyakit..murah je. RM 100 sahaja. Kalau pergi klinik homoepathy tak dapatnya 12 botol ubat dengan harga ni..kan kan kan?

Sebenarnya saya memang kurang makan ubat hospital..banyak sgt bahan kimia. Agak bahaya utk long term..tapi kalau terdesak tu telan jugak. Waiz tu lagi lah..setiap bulan kena neb kat klinik..banyak betul makan ubat klinik..takut saya. Tapi tak baik-baik pon..next week sakit lagi.

Ubat homoepathy pon saya bagi jugak, tapi stok cepat sgt abis..sedap kan. Bila dh abis, malas nak pergi klinik. Dah lah klinik homoepathy yang saya selalu pergi tu asyik penuh je, penat menunggu..huhu. so bila dah ada first aid ni senang sikit, kan?

Okey, fyi..ubat ni from Pakistan. Ada dua belas botol semuanya. Kalau org dewasa kemam 3 biji, kanak-kanak 1-2 biji sahaja. Lepas kemam pil tu..elakkan minum air sekurang-kurangnya setengah jam.

Antara remedinya, botol 1-utk bengkak/ketengangan otot, kerapuhan gigi. Botol 2 - sengal tulang,mual. Botol 3 - utk cuci darah, sakit kulit, bisul, jerawat, luka lmbt sembuh. Botol 4 - demam panas,tmbh o2 dalam badan.

Botol 5- kahak/nanah, demam, batuk Dan kesejukkan. Botol 6 - utk sel otak, keletihan fikiran emosi,tension,stress Dan kemurungan. Botol 7 - keseimbangan kulit, penyakit kulit yg teruk, kulit pecah, kelemumur. Botol 8 - saraf Dan otot, cramp. Botol 9 - hingus, cirit birit, muntah, kurang air. Botol 10 - utk neutralkan asid berlebihan dlm bdn, makanan x hadam. Botol 11 - utk menulenkan air dlm bdn, mengatasi kesedihan, bengkak. Botol 12 - pembersih kotoran, user.

Yang gambar saya post tu general first aid, satu lagi women first aid, tu memang khusus utk wanita.

Kalau korang baca, ubat-ubat tu bukan hanya utk fizikal..tapi juga emosi kita. Tapi apa yang paling penting....x ada bahan kimia.Dan memang selamat, makan kerap..atau acap kali pon take memudaratkan.

So, kalau berminat boleh lah email saya di mamakhairuls@gmail.com.
RM100 sahaja..

3 comments:

Kamariah Awang said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Ma pun takut kesan tak elok dalam badan kalau makan obat keterlaluan...

RYS AREESA NASIR said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

Cam best je yg botol 6 tu.. ada tak botol utk kuruskan perut, wida?
hu hu nnt nk bodek papa nasir lah...

nurul amalina said... [Tak Kira Nak Jawab Gak!]

salam, meh join grup kat fb yang promote tangani masalah secara alami tanpa ubat kimia.. ada kat entry kt.. try la grup dia mmg best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal