Monday, January 31, 2011

Tomeinya.. (P1)





Bestnya kalau boleh buat kat waiz cam ni..hehe. Credit to http://carca-marba.blogspot.com/

Sincerely...

Ada Apa Dengan Nama?

NORWIDADI
NNaif
OOportunis
RRamah
WWarak
IIkhlas
DDinamik
AAmanah
DDedikasi
IIdealistik
Apa ada pada nama?

Tang huruf 'R' tu rasenya paling betul! Nape..tak percaye ke? Jahat tau korang! Tak mau kawan!

Eh korang rase pelik ke nama aku? Sebab kalau orang dengar nama aku..mesti tanya dua tiga kali..pelik sangat ke.Ye..aku orang jawa, sebab tu nama cam orang jawa. Tapi bukan jawa Indonesia tau..ni jawa Sabak Bernam!

Sincerely...

Mee Kari

Tu dia tuuuu dia..pagi2 dah makan mee kari. Jangan jeles. Dulu sarapan pagi aku yang paling heavy..nasi lemak, roti canai, nasi lemak, roti canai! Sekarang..Untungnya duduk Terengganu, pagi2 boleh melantak nasi lemak, nasi dagang, nasi kerabu, nasi kuning, nasi kunyit, nasi minyak..bla bla bla.

Patutlah badan aku macam di pam-pam!

mr MKS! ni salah abang lah ajak saya duduk sini..tengok, kan dah gemok! Jom kita balik duduk selangor! Jangan harap lah..duduklah ko kat Terengganu sampai tua..huhu
Tak pe..i love to be Terengganurian http://www.cute-smiley.com(motif?)

Sincerely...

Saturday, January 29, 2011

Sape Tuu?

Credit to MyMetro
Pagi2 nak bergosip..sape lah pelakon tu yer? Nak tau cite..baca SINI

Sincerely...

Friday, January 28, 2011

Ini Namanya Menu Orang Malas

Hari ni mr MKS request nak makan jemput a.k.a cucur. Udang tak ada..jadi kita buat cucuq bilis je nooo...Campur 4 ketui cucuq badak. Hitam2 tu bukan aku tak reti goreng..saje goreng garing2http://www.cute-smiley.comkah kah kah


Wah pandai ko uli cucuq badak ek (ooo nganying yer!) Aku tak pandai masak okeh..kalau mak mertua aku masih ada..konpem kena reject! Cuq badak tu aku suruh mak nani buatkan. Mak nani mane? Ni lah................
-

-

-

-

-

Macam-macam ada..karipap, cucur badak..semua sedap (sedaplah bagi org yang tak reti  masak macam aku ni..semua bantai frozen food!)

Sincerely...

Thursday, January 27, 2011

Edit Photo Contest

Lagi sekali adik manis ni buat contest..Hadiah lumayan. Tidak kurang dari RM50 tau! Sape nak join & tgk syarat2nya leh klik banner di atas.

Tak pandai edit2 gambar ni..tp join jugak untuk memeriahkan contest yang di buat oleh Yana http://www.cute-smiley.com

Okey yana, akak letak gambar di bawah untuk contest ni, edit simple2 jer..
Nak tag orang-orang ni:

Sincerely...

Ada Duit Tapi Tak Leh Guna

Hari ni gaji masuk...


Tapi tak leh guna...sedih tak? mr MKS suruh simpan duit sebab nak balik kampung..Insyaallah raya cina ni maybe turun KL. 

http://www.cute-smiley.com

Last aku balik kampung masa hari raya puasa hari tu..dah lama rupernya aku tak balik kampung. Feeling2 cam duduk obersea jer aku ni..susah betul nak balik!

Sincerely...

Wednesday, January 26, 2011

Layan Budak Tak Reti Duduk Diam

video

Sincerely...

Tuesday, January 25, 2011

Teka $$$ Saya..

"Saya budak baru belajar"..masih blur mengenai nuffnang ni. So nak mintak tolong pada yang biasa main dengan duit nuffnang ni..berapa duit sebenar yang berjaya dikumpul oleh aku ni? Kat BE RM3.67..tp total bawah tu RM2.75..so yang mane satu ek?

Tak malu tunjuk duit nuffnang..hehe. Tapi duit aku baru sikit..kalau byk tak ada lah aku tunjuk. Nanti dikata riak pulak! Tak pon dikejar LHDN..huhu

Sincerely...

Monday, January 24, 2011

Blogger Untung RM1 Juta!

Sape2 baca berita harian semalam..mesti tau pasal isu "blogger untung RM1 juta". Sape lah blogger bertuah tu ek. Ramai yang ingat Kak Red..sbb muka dia yang terpampang kat muka depan. Tapi bukan Kak Red tau..dia cite pasal isu lain.
Abaikan jariku yang gebu tu..x beli pon paper tu. Tumpang baca kat kedai mr MKS..hehe
Antara petikan akhbar..
Tu diaaa...sebesar-besar gambar Kak Red. Sape tak kenal lagi..inilah pemilik website http://redmummy.com/
Ada gak gambar blog kekasih hati Khairul Fahmi Che Mat..rezeki dia..glamour sekarang!
p/s: tak ada ke suratkabor nak interbiu sayerhttp://www.cute-smiley.com

Sincerely...

Nazmi Raja Lawak 5 Eps 3


p/s : macam mana lah aku boleh terlupa yang Raja Lawak dah minggu ketiga (siyes lupa! Bukan buat2 lupa cam Nazmi ni!). Pagi tadi aku post video Kumpulan Balas untuk minggu kedua..hehe.

Sincerely...

Kumpulan Balas Raja Lawak 5 Eps 2



Time lawak kata kat anak mami hidung tinggi tu..mesti anak mami Penang terasa!

Sincerely...

Sunday, January 23, 2011

Contest Senyuman Si Cilik

Dah lama nak join contest ni..tapi baru sekarang berkesempatan join. Nasib baik due date-nya 31hb Januari ni..so sempat lagi lah. Follower id - wida (212)
Sape2 nak join boleh klik banner di atas..
Banyak gambar waiz yang senyum a.k.a sengih tu..budak kecik tu reti jer kalau orang nak amik gambar dia..tapi untuk contest ni aku letak gambar ni.
-

-

-

-

-

Gambar ni masa Khairul Waiz berusia 5 bulan..sekarang dah setahun sebulan. Syarat nak join baby mestilah berusia new born - 3 tahun.
Harap2 bertuah...http://www.cute-smiley.com

Sincerely...

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI

Lama tak join segmen bersama Mr Ben Ashaari, baru perasan Mr BA dah tukar header baru...santek!
Sape2 nak join cam biasalah..klik saje header di atas. Cepat cepat..b4 5.00 petang ni okeh.

 Kena jawab beberapa soalan :
1) Sape yang buat header tersebut.
- Siyes aku tak pandai bab reka2 & edit2 gambar ni..so terpaksalah meminta tolong pada yang lebih pakar http://www.cute-smiley.com 
Header aku telah direka & dibuat oleh Cik Sri ni.

2) Perisaan yang digunakan.
- Tak tau..hehe. Kena tanya pada Cik Sri lah. Apa yang aku tau..hasil kerja dia memang superb! Kan best kalau aku pandai cam dia..leh tukar header hari2.

3) Maksud header tersebut
- Tak ada maksud yang tersirat pon..yang aku tau santek!

4) Jangkamasa yang diambil buat header itu
- 2-3 hari gak lah.

5) Header blog lain yang anda suka tengok
- Header http://cicakdanlelabah.blogspot.com/ a.k.a Cik Sri yang reka header aku ni. Tak caya..try tengok header2 lain yang dia pernah buat..semua santek2!

Sincerely...

Blog Baru

Bukan aku yang buat blog baru ni..tp adik aku yang sorang tu pon nak berblogging gak. Welcome to the club lah ek..harap2 blog ni dijadikan medium yang sihat & baik untuk tatapan semua. Jom usha2 blog budak baru ni..


Lepas ni mesti budak tu menyusahkan aku..tanya cam ne nak buat tu, nak buat ni..ish ish..sabor jer lah! Teringat zaman aku mula2 berblogging dulu..jenuh google tip2 & tutorial nak buat blog ni. Sampai migrain..sampai demam! Blog punya pasal..http://www.cute-smiley.com

Tapi sekarang ni..tak ada lah pandai sangat. Mana yang kita tau tu..leh lah share. Katanya "Sharing is Caring"..iye dok?
 
Sincerely...

Saturday, January 22, 2011

Biar Betul!

Aku yang pekak atau tengah berhalusinansi..atau radio ni yang buang tebiat! Hari ni Sabtu bersamaan 22hb Januari 2011, tepat 11.18am aku dengar radio ni pasang lagu tamil. Kalau hindustan boleh terima lagi..ni lagu tamil okey. Eh ni bukan isu perkauman ke apa..kita kan satu Malaysia..aku tak kisah lah. Tapi pelik kenapa radio ni tiba2 on air lagu tamil. Selalu dok putar lagu korea jer..tu yang aku confused tu. Mata mengantuk tiba2 jadi cerah..lagu tamil punya pasal..hikhik

Sincerely...

Nokia E72 Memang Tak Boleh Tukar Theme Ek?

Penat tau aku carik theme yang comel2 & santek2 kat sini. Ada lah dalam 20 jenis aku download. Bila aku transfer kat dalam phone ni...hampeh! Tak boleh pulak  ' application not compatible with phone'. Nape ek?

Nasib baik ada Ovi, so download thru Ovi Store je lah. Tapi theme-nya limited lah. Tak banyak pilihan. Nasib ar..janji ada. Tak kan aku nak pakai theme asal dlm E72 tu. Setakat ni aku guna theme ni..kaler sangat tidak menarik okeh. Aku mane pernah pakai theme kaler selain kaler pink!

p/s: tengah gigih meng-explore henset, ngeh ngeh (tp henset ni bukan aku punya..saje2 menyibuk, kalah tuan punya henset )

Sincerely...

Friday, January 21, 2011

Kesian Kat Budak Ni

 Mula-mula tinjau kawasan dulu..ceh cam YB pulak ek.
Dah nampak mainan apa yang boleh di main..terus di terjahnya. Tapi yang kelakarnya..pewut dia tak muat nak naik kuda tu. Masa aku amik gambar ni..terkekek-kekek aku ketawa, tak tahan..kelakar tau! Aku suruh dia naik kuda pink depan aku ni..dia eksyen. Nak jugak naik kuda kecik tu..sekali tersangkut pewut muncit tu..kah kah kah.
Malas mama nak tolong..lantak lah kamu situ..KAH KAH KAHhttp://www.cute-smiley.com


Sincerely...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

It's Mine.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal